Николай Василев: Мораторумът за тока - умопомрачение, левичарство и леващина

Николай Василев: Мораторумът за тока - умопомрачение, левичарство и леващина
A A+ A++ A
Това е момент на умопомрачение на всички групи. Причината е левичарство, а резултатът - леващина. Как можа да им мине през ума такова нещо. Това заяви бившият миншстър и по-късно кандидат за премиер Николай Ввасилев в коментар за мораториума. За мен във властта има равнение на ляво, да му мислят десните. Държа на думите си, че новите във властта са леви и ултрапопулисти.
 
Цените на услугите трябва да са пазарни. Да се увеличат сметките на хората с големи възможности. В момента нямаме криза - криза ще има ако изпофалират енергийни дружества. С такава политика всичко е възможно- може да я докараме да няма и ток, каза още той пред bTV.

Имам усещането че този кабинет е за 4 години. Стига да оправдаят доверието. Мисля, че България е добре да се върне в епохата на кабинети с пълни мандати. Има нови идеи, шанс за промяна. Има имидж извън България, посочи той.

Това в историята, новата история е най-големия министерски съвет - 21 членове. Броят на вицепремиерите е бил двама или трима, сега са пет. Не знам защо ПП трябва да има двама вицепремиери, каза неутралната си констатация бившият министър.Министерството на икономиката е разбито на четири министерства - туризмът отделно, енергетиката и сега на икономиката на две. Има прекалено много дружества, агенциите се преместват. Най-голямата партия изтегли някои ресори от другите партии, допълни той.

Ще подкрепям съкращенията в администрацията и публичния сектор. По мое време съкратих администрацията със 17 000. Колкото по-рано стане, толкова по-лесно ще мине, разкри  той.

#мораториум #цена на тока

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »