Барса ще влезе във финансов капан, ако не успее да бие Байерн в Мюнхен и отпадне от ШЛ

Барса ще влезе във финансов капан, ако не успее да бие Байерн в Мюнхен и отпадне от ШЛ
A A+ A++ A

Финансовата криза в Барселона продължава и тя е видима не само на терена, но и извън него. Каталунците ще получат нов тежък удар, при положение че не направят чудото в Мюнхен и отпаднат от Шампионска лига.

Барса се намира в много трудно положение, тъй като в последния мач от груповата фаза гостува на Байерн. Към момента тимът, воден от Шави Ернандес е втори със 7 точки, докато трети е Бенфика. Ако португалците се справят с Динамо Киев у дома, тогава само победа на „Алианц Арена“ устройва Барселона.

В предсезонния бюджет на испанския клуб е заложена поне достигане до четвъртфиналите в турнира на богатите. Ако Барса отпадне още в групите, тогава ще понесе загуби в размер на 20 милиона евро.

Подобен финансов удар ще затрудни много работата на президента Жоан Лапорта. Под опасност е и зимната селекция на каталунците. Към момента клубът се стреми само към взимането под наем на футболисти.

Ако все пак Барселона се озове в Лига Европа и успее да спечели надпреварата, тогава финансовите поражения няма да са толкова големи, тъй като за триумф във втория по сила европейски клубен турнир в касата ще влязат около 15 милиона евро.

Тогава клубът ще е на загуба с около 5 милиона. Естествено колкото по-голям бюджет успее Барса да генерира със спонсорски договори и победи на терена, толкова по-добре.

#ШЛ #Барселона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »