Киселото мляко пази от рак

Киселото мляко пази от рак
A A+ A++ A

След дългогодишни лабораторни изследвания, учени доказаха, че липсата на полезни чревни бактерии води до косвено увреждане на мозъка. Основната причина за трайното премахване на полезните чревни бактерии е при прием на антибиотици, а също така при неправилно хранене.

Липсата или драстично намалените количества на т.нар. "добри бактерии" води до нарушаване на паметта, концентрацията и регенерителните процеси при увредени клетки.

Учените установили също, че липсата на полезни чревни бактерии води до проблеми с нервните връзки в мозъка, а също и в периферната нервна система.

Не случайно, българите, особенно тези по селата, които цял живот се хранят с домашно приготвено кисело мляко, за емблема за дълголетие в глобален мащаб. Два са основните микроорганизми, който участват в процеса на ферментацията на кисело мляко-Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. По време на млечнокиселата ферментация микрофлората на киселото мляко предизвиква дълбоки промени в състава на млякото. Получените метаболити оказват благотворно влияние и редица здравословни ефекти върху организма на хората.

Киселото мляко съдържа вещества, които потискат развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми. Установено е, че микрофлората на киселото мляко синтезира антибиотични и антимикробни вещества, които действат потискащо върху микроорганизмите от чревния тракт, особено на гнилостните микроорганизми.

 Киселото мляко е мощно биологично средство за борба срещу някои хранителни отравяния. Киселото мляко притежава и антитуморно действие, тонизира организма. Спомага и в борбата срещу стомашния и чревния рак, а редовната му консумация намаля риска за появяването на такъв.

Източник: portal12.bg

#кисело мляко #рак #пази

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »