16-годишна загуби живота си, защото никой не иска да сложи легнали полицаи край Самоков

16-годишна загуби живота си, защото никой не иска да сложи легнали полицаи край Самоков
A A+ A++ A

За поредно пътно безумие, при което млад водач уби 16-годишната си приятелка, разказа бТВ. Историята е отпреди около седмица, но стана известна вчера (в деня, в който друг млад водач с книжка на 12 дни уби себе си и майка си, изпреварвайки камион, б.р.).

Безумните гонки се организират на пътя Самоков – Говедарци. А фаталният инцидент с момичето се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци. В другия пътуват 16-годишната пострадала и приятелят й, който шофира.

Забележително е, че двете коли са заснети от улична камера в село Мала църква да преминават със скорост около 170 км/ч. Неособено учудващо е, че при тази скорост единият шофьор губи контрол над автомобила и се блъска в дърво: зверският удар е на прав участък в населено място - в Маджаре.

Непълнолетното момиче издъхва на място, а 20-годишният ѝ приятел е настанен в столична болница с множество травми, наранявания и опасност за живота, допълва медията.

Пожарникари са рязали ламарини, за да ги извадят. Вторият шофьор особено "доблестно" бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ.

Според местните жители най-вероятната причина за гонката е спор между двамата шофьори.

"Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа", казва пред бТВ кметът на с. Мала църква Ивайло Петров.

Думите му потвърждава и кметският наместник на с. Маджаре Христина Деянова.

"Всекидневно се кара с несъобразена скорост. Моят предшественик подаде молба до АПИ заедно с подписка от жителите на селото. Общината също искаше нейното съдействие за поставяне на легнали полицаи. До момента отговор няма", казва тя.

АПИ мълчи и дори не реагира, а Деянова казва: "Явно не можем да разчитаме на самоконтрола на шофьорите".

#Самоков #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »