Милиони американци отново ще се отправят на път за Деня на благодарността

Милиони американци отново ще се отправят на път за Деня на благодарността
A A+ A++ A

Милиони американци ще възстановят нарушената миналата година заради пандемията традиция и отново ще се отправят на път, за да се съберат с близки и приятели за Деня на благодарността, предаде Асошиейтед прес.

Броят на пътуващите със самолет тази седмица се очаква да достигне и дори да надхвърли равнищата отпреди появата на новия коронавирус. Автоклубът Ей Ей Ей пък прогнозира, че 48,3 милиона души ще пътуват на поне 50 мили (около 80 км) от дома си през празничния период - с близо 4 милиона повече в сравнение с миналата година, въпреки рязко поскъпване на бензина оттогава.

Мнозина се чувстват насърчени от факта, че близо 200 милиона американци вече са напълно ваксинирани срещу ковид. Но това означава също, че по-малко хора отдават значение на отново засилилото се разпространение на коронавируса в момент, когато САЩ отчитат средно по 100 хиляди новозаразени на ден, а в болниците в щатите Мичиган, Минесота, Колорадо и Аризона се наблюдава тревожно увеличение на приема на пациенти.

През последните две седмици средните стойности на ежедневната седемдневна заболеваемост са се покачили с близо 30 процента, сочат данни на университета "Джонс Хопкинс". Според американския Център за контрол и превенция на заболяванията неваксинираните хора не бива да пътуват, въпреки че не е сигурно дали тази препоръка изобщо има някакъв ефект.

Миналия петък през летищата в САЩ са преминали над 2,2 милиона пътници, което направи този ден най-натоварения, откакто в началото на миналата година пандемията започна да дава своето негативно отражение върху пътуванията. Броят на пътувалите в САЩ със самолет в дните от петък до понеделник е над два пъти по-голям в сравнение с този по същото време миналата година и е само с 8 процента по-нисък от този през 2019 година.

#Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »