Заев: Сред жертвите на жестоката катастрофа на АМ „Струма” има и деца

Заев: Сред жертвите на жестоката катастрофа на АМ „Струма” има и деца
A A+ A++ A

Сред жертвите на жестоката автобусна катастрофа на АМ „Струма” има и деца. Това съобщи в ефира на NOVA премиерът на Северна Македония Зоран Заев.

„Това е голяма трагедия. Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев. Той подчерта, че все още не е потвърдена самоличността на загиналите.

Македонският премиер, заедно с министър на външните работи Буяр Османи и здравният министър Венко Филипче пътуват към мястото на трагедията.

„Информирах нашите служби да подготвят нашите екипи и да пристигнат на мястото. Отивам в България да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило”, коментира Заев пред МакПрес, предава БТА.

„Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите”, добави македонският премиер.

#Зоран Заев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"