ВМРО с писмо до Кацаров: Ще искате ли сертификат от депутатите, за да ходят на работа

ВМРО с писмо до Кацаров: Ще искате ли сертификат от депутатите, за да ходят на работа
A A+ A++ A

Три въпроса отправя членът на националното ръководство на ВМРО – БНД Александър Сиди към министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Поводът е предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание, в което има цяла група депутати, които изградиха кампанията си върху антиваксърската теза, отричат маските и всички наложени мерки срещу Ковид-19 и са категорично против зеления сертификат.

"От друга страна зелен сертификат или отрицателен тест са задължителни за хората, работещи в МОЛ-овете, за медицинските работници, за персонала в заведенията. С какво народните представители се различават от всички други работещи българи, ако за тях тези мерки не важат. И не на последно място носенето на маски на закрито е задължително за всички. Как министър Кацаров ще гарантира спазването на тази мярка от антиваксърската група в парламента, след като той самият наруши заповедта си на няколко пъти", пита още Сиди в изпратеното до министъра писмо.

Текст на писмото:

До
Стойчо Кацаров
министър на здравеопазването

ПИТАНЕ
от Александър Сиди – член на националното ръководство на ВМРО – БНД

Уважаеми г-н Кацаров,

Във връзка с предстоящото свикване на 47-ото Народно събрание на Р България отправям към Вас следните въпроси:
⦁    За влизане в сградата на парламента ще бъде ли изискван зелен сертификат от бъдещите народни представители?
⦁    Тъй като въведохте задължително тестване два пъти седмично на учениците, за да учат присъствено, възнамерявате ли да въведете такава мярка и за народните представители?  
⦁    Носенето на маски на закрито, което е задължително за всички българи, ще бъде ли задължителна мярка и за бъдещите народни представители? 
Отправям тези три конкретни въпроса към Вас, тъй като в Народното събрание бяха избрани 13 депутати, които изградиха своята предизборна кампания на антиваксърската теза, категорично са против зеления сертификат, отричат носенето на маски и не приемат никакви мерки, ограничаващи социалния и икономическия живот в държавата. Какво ще предприемете спрямо тях? 

Зеленият сертификат или наличието на отрицателен тест са задължителни за хората, които работят в МОЛ-овете, заведенията, фитнесите и др. Каква е логигиката те да не са задължителни за хората, които реално ще управляват държавата и с какво сградата на парламента е по-различна като работно място от всички останали затворени центрове, в които работят хора?

От друга страна въпросът с носенето на маски в парламента ние от ВМРО сме Ви го задавали и лично на Вас, тъй като Вие самият няколко пъти си позволихте да нарушите собствената си заповед и да стоите вътре без маска. Как ще гарантирате залъжителното носене на маски от народните представители в сградата на парламента?

По отношение на тестовете логиката на въпроса е следната: 240 народни представители се събират четири дни седмично, след което тръгват по избирателните си райони в цялата страна. Как ще гарантирате живота и здравето на сънародниците ни, ако тези хора не бъдат тествани в началото и в края на работната им седмица? Нека и за тях важат правилата, които важат за децата ни. Така е справедливо, поне според мен.

#ВМРО #Кацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »