Лорд Евгени Минчев с поредна порция от модната си гилотина

Лорд Евгени Минчев с поредна порция от модната си гилотина
A A+ A++ A

Ето и новите коментари на лорд Евгени Минчев за в. „Телеграф“ в седмичната му рубрика „ТелеГАФ“.

Четиримата от модния запас- мъже в черно?

Като размазан след дъжд цирков афиш е снимката, която се налага да гледам и коментирам. Вляво, съвсем вляво, виждам Любо Киров, чиято стилистика го прави да изглежда като чисто нов флумастер- изпънат, черен, плътен, и не съвсем траен. Белите му маратонки са малка надежда за някой младеж от...Надежда, но инак са си съвсем за връщане в мола от който са взети. Галена е застанала така, че може да бъде взета за неин картонен макет. Виждали сте подобни във видеотеките. Гаджето ми пък твърди, че никога не е виждал видеотека. Дара е дар от латекс и ако добавим камшик, не зная какво ще се получи като внушение. Смятам, че от прахосания материал тук можеха да бъдат поправени кожено канапе и фотьойл. Прическата и перлите в тази кожено- латексова  компания са малко като да добавите лютеница върху червен хайвер, ей така, за обем. Иван Лечев ли е това вдясно, съвсем вдясно или са копирали Любо отново, там за разкош.

Поли с оранжев „полиген“, като от чистотата...

Предполагам, че дотук се стига, когато искаш да си всеки ден актуален за Инстаграм... Огромено оранжев залп съпътства силуета на Поли Генова, по който се стичат още лачени ботуши, започващи от и стигащи кой знае докъде под оранжевата бездна. Плитка ала Пипи Дългото чорапче, показва колко плитка може да бъде днешната мода. Тя седи като връзка сушена царевица на плет и изглежда е била правена за друга визия на певицата. Не зная дали Поли е горда от облеченото, но позира със самочувствие, сякаш е първи заместник директор в чистотата. Някога тя подържаше определен моден статус, с който мисля се е разделила, без да се усети. Нали с възрастта една жена следва да има естетически постижения а не да ги загръща в облаци от текстилни недоразумения. Докато си мисля каква е материята на това оранжево нещо, се сещам дали да не го нарека с мои думи- непромокаем полиген...

Булана прави мечешка услуга на певица

Нина Николина, като рядка птица каца понякога в полезрението ми и ми носи дълги усмивки. Защо? Защото докато обичам нейната сценична същност, се забавлявам с онова, с което е облечена. Днес- напълно далеч от представите ми за нея, певицата е наметнала палто, което не само и прави мечешка услуга но и я прави да изглежда като новородено меченце. Дали пък във внезапно сполетелия ни ноемврийски студ, звездата не се е наметнала просто така с първото одеалце, попаднало  в ситуацията... Като вярвам, че едно зло не идва само, то забелязахте ли диадемата, в която тържествува липсата на каквата и да е причина да е там. Дали тъга по отминала царственост или царствен непукизъм към случващото се, не зная. Нина Николина може да си позволи и чифт рога, но кому все пак това би било  нужно... Като искам да съм в услуга на милата ми приятелка, питам се защо като така или иначе е облечена в тази булана, не е избрала някакъв бомбастичен цвят като розово, медено или лимонено. Така нещата биха се подредили добре, макар коментарите ми да бяха си останали същите.

Странни прилики на Деси Цонева с Дърева

Зелено, зелено, щом всичките ти дрехи са в зелено...Толкова всичко е зелено при Деси Цонева, че ми идва да поканя стадо крави на паша. Или поне да извадя голямата си лейка и да поливам наоколо докато изпод тази зеленина се осъществят моите градински блянове. Тук зеленото не е щадено до такава степен, че дори фотьолът донесен незнайно как и защо, зеленее с едно симпатично търпение под и около Деси. Вижда се, че бялата и леко опръскана в цвят тишъртка и сивото коланче играят в един отбор, който няма никакъв шанс срещу обединените зелени емирства наоколо. Отдавна не бях виждал зряла жена с баретка ,освен може би почитаемата госпожа Дърева и то преди години. Добър знак е, че очилата и обувките си подхождат, но лош знак е , че не подхождат на нищо останало в този кадър. Дали пък Деси не би желала да се видим на кафе и да и дам някои модни съвети...

Буфани, „шанели“ и пластмаса при Софка

Какъв мащаб, истинска оперетна увертюра /дали Софка знае тази дума/, какви очертания, направени така сякаш платът да знае докъде да се простира. Очарователното бие бие на стил Шанел, но мисля, че самата тя ако беше жива, както  всичките и днешни и тогавашни шивачки, биха се усмихнали снизходително на този опит. Гаджето ме бута и пита дали съм видял този буфан ръкав. Как не, казвам му, това е Ниагарския водопад на платовете. Едното ръкавче, сиромашкото , така си е паднало по другото, че се е свлякло на слабо време. Огромни находища от пластмасови копчета показват, че днес голямото не означава ценно. Защо е това поло под дреха, претендираща да бъде официална? По- скоро бих препоръчал Маринова да остане с копринена блузка отдолу а върху нея – огърлица от перли, може и неистински. Прическата и гримът бих отнесъл към други естетически възможности, които певицата да опита. Тук това старание избледнява и прави Софи да изглежда като сглобена от различни кадри.

 

#Евгени Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »