Борисов от Тетевен: 600 починали за три дни - голи хора тичат по болниците, пълен хаос (ВИДЕО)

Борисов от Тетевен: 600 починали за три дни - голи хора тичат по болниците, пълен хаос (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Ние сме за гласуването с машини, разчитайчки, че ще е честно и почтено, но какво се получава. Работата ни е да разясняваме. Това коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че според ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

"И сега продължаваме нататък. Какво правят колегите от "Сиела норма"? И имаме няколко въпроса към тях. Пак искам да уточня, че след като ЦИК е разпоредила трябва да имаме толкова машини, толкова флашки, толкова карти. Ние ги хванахме, че при складовете при същите наши машини има 228 машини плюс още 150. И тези 905, които са в обращение и с които се показва как се гласува", коментира Борисов.

"Вярно ли е, че на територията на България са пристигнали 28 кашона или близо 16 000 флашки? Тези флашки заедно с онези 228 и онези 150 ще бъдат ли използвани на изборите? Някой знае ли? Вярно ли е, че тези флашки са разтоварени в един митнически склад и са минали като цесия? Защо на цесия? Защото така минават незабелязано. Твърдя, че в един митнически склад на Аерогарата стоят 28 кашона с флашки", каза той.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 гб., а в нашата търговска мрежа струват тези флашки по 8-10 лева.

"Снощи възмущението ми стигна връхна граница, когато чух твърдение, че тези машини са за резервни части. Четирима души с роднински и партийни връзки заместват 100 000 души и те ще обобщат тези далавери. ЦИК казва, че в случай, че машината за гласуване не стартира или спре да работи, ако са две машини, се прехвърляме само на другата, а ако е само една и тя се счупи и не могат да се оправят техническите машини до 20 минути, гласуването продължава с хартиени бюлетини. Къде пише резервни части и ремонт", попита Борисов.

"Само за три дни над 600 починали имаме. Голи хора тичат по болниците, училищата в половината държава работят, в другата половина - не. А заглавията в медията са, че са пуснали децата в училище. В половината държава не са пуснали, защото такива тестове трябваше да се вземат август или септември, когато трябваше да се готвим за пика на вълната", коментира той.

"Но в нещо друго са много добри - в тегленето на заеми. Изтеглиха 1,8 млрд. лв. дълг и сега са заявили още половин милиард в понеделник, когато ще имаме нов парламент. Този дълг ще го връщат децата ни. Докато се занимават с глупости, с чекмеджета, с това кой по какъв начин прави секс, и монтажи, за съжаление, теглят по половин милиард. Като страхът ги налази, вадят компромати. Вадете, колкото искате", каза още Борисов.

"Хванахме ги с машините, с картите, сега ги хванахме и с флашките. Кой обаче после ще оправи тези дългове. Това са 2 млрд. лв. Ние после няма да даваме по 50 лв. на пенсионерите, защото ще трябва да затягаме коланите и да ги връщаме. А Радев ще ги изпука сега. Нали събираха повече пари? И никой не знае за какво ще отидат тези пари", допълни той.

"А Христо вчера се снима през резиденцията в Бояна. Аз не съм там от половин година. Ице, няма те на картата, двамата харварди те издухаха. Все не можеш да хванеш ръка. Тамън се нагласиш да управляваш и някой дойде и те издуха, първо беше Слави, а сега Киро и Асен. Не ти отива да правиш това с Черепа и ортаците на Радев", каза още Борисов.

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »