Живеем в бъдещето: Летящо такси с нулеви емисии ще превозва пътници в Рим

Живеем в бъдещето: Летящо такси с нулеви емисии ще превозва пътници в Рим
A A+ A++ A

Идеята за летящи таксита - евентуално без пилоти - се разпространява по целия свят, като част от стремежа за намаляване на задръстванията по пътищата и ограничаване на замърсяването.

В четвъртък в Рим беше представено блестящо бяло летящо такси - Volocopter. То беше паркирано на площад близо до фонтана "Ди Треви", където на любопитните зрители беше позволено да се качат.

Проектът, наречен VoloCity, който е планиран и за Париж и Сингапур, обещава да отвежда хората от летището до града за 20 минути, без задръствания и с нулеви емисии, като се движи с максимална скорост от 110 километра в час.

Първоначално таксито ще превозва пилота и един пътник, "докато не започне да лети напълно автономно", когато ще може да поеме двама пътници, се казва в съвместното прессъобщение, в което се обявяват плановете.

За проекта в Рим на "Фиумичино" е необходимо да се разработят "вертикални летища", които да позволят на такситата да излитат и кацат вертикално. 

Местните медии съобщават, че цената на планираното 20-минутно пътуване от "Фиумичино" до центъра на града е 140 евро, в сравнение с такси, което струва 48 евро, или пътуващ 32 минути влак за 14 евро.

#Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »