Здравният министър: Сертификатът накара бързо над 200 000 да си сложат ваксина

Здравният министър: Сертификатът накара бързо над 200 000 да си сложат ваксина
A A+ A++ A

Въпреки проблемите и кризата, има и нотки на оптимизъм в това, което става в последните дни и седмици. Откакто въведохме зеления сертификат, над 200 000 души са си поставили първа доза от ваксината. Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров.

„Продължителността й се оказа голяма. Вече сме в третия й месец, докато предишните две продължаваха около два месеца. Кризата е огромно изпитание пред народа ни. Тя далеч не е само здравна. Има и икономически измерения не само заради засегнатите стопански дейности и бизнеси, не само заради това, че хем плащаме за ваксини, хем за лечение. Кризата има далеч по-големи измерения, извън здравните и икономически проблеми, които създава. Тя има и дълбоко духовно отражение“, отбеляза още Кацаров.

Той подчерта още, че ръководенето на кризата изисква лидерство и хора, които да поемат риска и посочат пътя, по който трябва да се върви.

Председателят на Обществения съвет Красимир Гигов отбеляза, че е важно да се ваксинираме и припомни, че те са средство за превенция на заболяването. По думите му все още не може да се създаде т.нар. колективен имунитет. 

#Стойчо Кацаров #зелен сертификат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"