Добрият пример: Студенти по медицина стават доброволци във ВМА

Добрият пример: Студенти по медицина стават доброволци във ВМА
A A+ A++ A

"Търсят се доброволци" - с този апел се обърнаха вчера от Военномедицинската академия към всеки, който би могъл да им помогне в борбата с COVID-19. Освен от студенти по медицина, по здравни грижи и специализанти, в болницата имат остра нужда и от доброволци, които да помагат със санитарно-хигиенната дейност. Апелът беше отправен в сряда сутринта, а днес вече над 30 желаещи са откликнали на призива, съобщи NOVA

Лили Иванова е студент по медицина и е доброволец в болницата вече над година и половина. „От името на ръководството на ВМА искам да благодаря за помощта, която наистина е важна за нас. Не е нужно хората да бъдат медицински лица, за да помогнат на екипите”, обясни тя.

Сред заявилите готовност да се включат в подкрепа на медиците са инженери, адвокати, готвачи и учители. „Всеки, който има желание, наистина може по всякакъв начин да ни помогне и ще оценим това”, добави Иванова.

Желаещите, които не са медицински лица, ще се включат в хигиенно-санитарната дейност и ще помагат на болните, като ги хранят или просто да си поговорят с тях.

От студентите по медицина ще се очаква да помогнат на сестрите и лекарите. Лили, например, приема пациенти, оформя документи и се грижи за пациентите. „Беше ме страх, най-вече от това да не заразя семейството си. Това е динамична и интересна специалност за мен. А тези хора се нуждаят някой да им помогне. Не съжалявам за решението си”, сподели доброволецът във ВМА.

Всеки, който има желание да помогне на екипите на болницата, може да пише на е-mail: vma@vma.bg. Няма фиксирано работно време, а всеки може да се включи, когато може

#ВМА #коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »