Талибаните с нови забрани: Край на музиката и пушенето в хотели и ресторанти

Талибаните с нови забрани: Край на музиката и пушенето в хотели и ресторанти
A A+ A++ A

Талибаните забраниха музиката и пушенето във всички хотели и ресторанти в североизточната провинция Бадахшан, съобщи днес местната информационна агенция "Гласът на Афганистан", цитирана от ТАСС.

Освен това в тези обекти е забранено съвместното пребиваване на жени и мъже и неспазването на графика на мюсюлманските молитви.

По думите на началника на провинциалния отдел за информация и култура Муазадин Ахмади решението е съгласувано с новото министерство на ислямския призив. Това министерство е аналог на орган, изпълнявал функциите на нравствена полиция по време на управлението на талибаните през 1996-2001 г.

В северната провинция Балх талибаните вече са забранили пушенето и гледането на телевизия, а в южната Кандахар - жени да водят предавания по радиото и телевизията, както и излъчването на музика. Новосъздадената нравствена полиция въведе и нови правила за сватбените церемонии в страната, на които не може да се изпълнява музика на живо, а жените и мъжете трябва да са в отделни помещения, посочи ТАСС.

#талибани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"