Борисов: Само Господ може да ни спаси вече, затова обикалям манастирите

Борисов: Само Господ може да ни спаси вече, затова обикалям манастирите
A A+ A++ A

Аз се интересувам от Румен Радев, защото той е човекът, който еднолично управлява, привиква министри, кметове. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Със симпатизанти и кандидат-депутати на партията той посети Бесарбовския манастир "Св. Димитър" край Русе. Там именно отново отправи критики към държавния глава и цялото управление на държавата.

Борисов направи уточнение, че не е плашел с ваксини с изтекъл срок. Обърна внимание, че препаратът на "Пфайзер" е със срок на годност 30.09, но Европейската агенция по лекарствата е дала разрешение ваксините да се използват безопасно до края на декември месец. Според Борисов въпросът обаче е дали препаратът е също толкова ефективен, колкото другите. Настоя, че хубавите ваксини са били дадени от здравния министър д-р Стойчо Кацаров на Норвегия.

"Претенцията ми е към Радев и министрите, особено здравния, той би трябвало да е министър на болестта и смъртта, защо не излязоха и обяснят. Аз излязох за "Астра Зеника" и обяснявах, че е най-евтината ваксина - 2 евро, другите бяха по 25 евро и именно за това сме получили най-много от този препарат. Като даде дефекти, ние я спряхме. Аз ходих в Европа и ни доставиха ваксини", заяви още лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов изтъкна още, че и в икономическо отношение служебният кабинет не се справя добре. Обърна внимание на спрените пътни проекти, високата инфлация. Според него всичко е предвидено до ноември и след това всичко е "тъмно и непрозрачно" какво ще стане с финансите на държавата.

"Те ще свършат кеша февруари, а се бият в гърдите, че са добри финансисти. Нашето правителство винаги е било на излишък", настоя още той.

"Българите вече може само Господ да ни спаси, затова обикалям манастирите", обяви Борисов пред журналисти.

На въпрос дали очаква редовно правителство, лидерът на ГЕРБ каза:

"Аз не мога да гадая...всички мълчат...Съжалявам, искам да кажа нещо оптимистично, но..."

#Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »