Готвят национален протест срещу новите КОВИД ограничения

Готвят национален протест срещу новите КОВИД ограничения
A A+ A++ A

Обединеният български бизнес организира Национален протест срещу мерките на служебното правителство срещу COVID-19. Организаторите посочват, че сегашната система за прилагане на „зелените“ сертификати е „дискриминационна и освен, че не решава проблемите на здравната криза, задълбочава икономическата такава“.

Протестът ще се проведе от 15 часа в четвъртък (28 октомври) в цяла България под мотото: Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!

Вече е в сила заповедта, с която за служителите и клиентите на част от търговските обекти и места с концентрация на хора се влиза само със „зелен сертификат“!

Резултатът е, че всички обекти, попаднали под ударите на заповедта са ПРАЗНИ! Въпреки че са осигурили персонал, който да отговаря на изискванията, посетители няма. Оборотите са почти нулеви, а фалитът вече открехва вратата за стотиците хиляди работещите в тях, считат представителите на заведенията и туризма у нас.

Протестът се организира от Алианс на туристическа индустрия в България, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация здраве и фитнес, Българска асоциация на ритейл центровете, представители на детските центрове и др. 

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »