Нези от Банско работи К-19 отделение в Англия и разкри в какви адски мъки гинат неваксинираните болни

Нези от Банско работи К-19 отделение в Англия и разкри в какви адски мъки гинат неваксинираните болни
A A+ A++ A

Млада и хубава банскалийка вече почти 2 г. се бори за живота на болни с коронавирус в Англия. Нези Икономова от години живее с родителите си във Великобритания, работи в болница и учи медицина. Тя е внучка на емблематичната Незабравка Икономова - дългогодишен шеф на обредния дом, талантлива самодейка в читалищните състави и управител на почивната станция на ДКП.

Ето какво написа днес Нези в профила си във Фейсбук:

1. Казвам се Нези и в момента живея в Англия. Работя в Worcestershire Royal Hospital, отдел Сериозни белодробни заболявания. Както може би се досещате, част от отдела е безопасно изолиран за пациенти с COVID-19. Аз и останалите колеги сме минали през обучения и тестове за маски, които ни предпазват от БЛИЗЪК контакт с пациентите. Под близък контакт имам предвид, медикаменти, персонална и хигиенна грижа, все неща, за които е нужно да сме изключително близо до болните.

2. Преди ваксините имахме между 10-18 пациента заразени, които имаха нужда от постоянна грижа и наблюдение между половин и 1 час. Не изглежда като много, нали? Представете си, да трябва да измерите кръвно налягане, пулс, процент на кислород в кръвта, температура, колко вдишвания поема пациента за 1 минута и процент на съзнание всеки 30-60 минути. Представете си тази дейност извършена за 18 пациенти. Не изглежда толкова лесно, нали? Като прибавим възможността, че един от тях може да се влоши трагично във всеки един момент, а не дай си Боже двама-трима по едно и също време!

3. Отделът, в който имам гордостта да работя е една стъпка ПРЕДИ интензивна грижа. Пациентите, които постъпват при нас имат нужда от high flow кислород, CPAP машини, които постоянно изпомпват кислород с положително налягане в дихателните пътища. Маските идват в различни размери, от частично до пълно покритие на лицето.

Следващият вариант за лечение е интубация или трахеостомия, които се извършват в интензивните отделения. При последните два споменати варианта, за един ден лечение с тръбите, било то в или през гърлото, един ден се равнява на една седмица възстановяване. Много пациенти с COVID-19 са в отделението повече от 15 дни. Цялата човешка система се забавя, виждала съм пациенти, които имаха нужда от физиотерапевти, които да им покажат как да ходят отново. Няма да влизам в повече подробности.

4. Грижата за пациентите винаги е била първи приоритет. Представете си случай с пациент, които няма никакви други заболявания. Нормалния процент на кислород в кръвта е между 96-100% при здрав човек. С различни белодробни заболявания процентите могат да варират между 88-92% или над 94%. Нормалните вдишвания в минута са 15-20, вдишвания над 20 могат да ни алармират за потенциален проблем.

Представете си пациент, който поддържа 87-88% с маска, която го снабдява с 100% кислород с положително налягане и вдишвания в минута над 25 (имали сме пациенти с 40 вдишвания в минута). За да се нахрани са нужни две медицински сестри, една да държи храната (предимно пюрета, за да се преглъща лесно) и другата да махне маската и да я сложи веднага след като пациента е сложил храната в устата си (дъвчене, преглъщане става с маската на лицето).

Всичко това се случва, докато пациента е на легло, без да се движи, при движение кислорода и състоянието на пациента се влошава драстично, да не говорим за ставане и две-три стъпки от легло до стол.

5. Какво се случва, когато става ясно, че този пациент няма никакъв шанс да оцелее без 100% кислород 24/7? Дават се медикаменти (със съгласието на пациент, семейство, лекари, т.н. Не е процес и решение, което се взима за 10 Мин.) медикаментите успокояват пациента, премахват болката за да може да се намали стреса от махане на маската с кислород и предоставяне на възможност за този човек да си отиде в мир, без болка, без страдание, без посиняване до смърт от липса на кислород или още много по-страшни варианти.

Ние, през това време говорим със семейството, държим ръка, мием лице, насърчаваме, опитваме се да обясним, защо този пациент ще умре САМ, тъй като е опасно да пуснем семейството в отдела. Докато вършим работа, за която никой никога не си е и представял да има нужда да ни подготви, маските ни се впиват в кожата, оставят рани и синини, умираме от жажда, тъй като е невъзможно да се пие и яде в отдела, и краката са ни изтръпнали от стоене и преглеждане на тестове, повтаряне на кръвно, пулс и т.н.

6. След смяната, сваляме предпазното облекло, махаме маските, мокри от сълзи и пот, всичко се изхвърля в отделни контейнери, мием ръце, дезинфекция и отиваме вкъщи при любимите хора, надявайки се, молейки да не занесем вируса при тях. И все пак, много от нас се заразиха и минаха през ад.

7. Броят на пациенти намали след ваксините, от 18 до 5, от 5 до 2-3. Ваксинирани сме имали поради простата причина, че ваксините не ПРЕДОТВРАТЯВАТ заразата, ваксините са предложени, за да има възможност да се изкара вируса по-леко, с по-малко усложнения. Това е различно при всеки човек, съпътстващи заболявания, имунна система, т.н.

Никой никъде не е споменал, че ваксините предоставят пълен имунитет. Различни ваксини са налични за други заболявания като дребна и едра шарка, туберколоза и т.н. Погледнете лявото си рамо, имате белег от точно една от тези ваксини. Нито една от тях не предоставя пълен имунитет. Възможност за заразяване има, но целия процес на възстановяване е много по-лек.

8. Нямам абсолютно никаква полза от предоставяне на фалшива информация. Нали и аз имам познати, близки и семейство в България. Колко лъжи прочетох, колко различни конспирации, най-голямата глупост и една от причините да напиша всичко това е еврейската звезда, която хората пускат с надпис Не Ваксиниран. Звездата, носена от евреите по време на втората световна война.

Всички знаем какво се случи с повечето хора, които са носели звездата. Да се сравни нуждата на ваксина срещу смъртоносен вирус с геноцид е абсурд. Бих искала, като човек, който ще бъде завинаги белязан от ужасите, които видях по време на пандемията, смърт, болка, сълзи…ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ! Работим с най-добрите професионалисти и консултанти по белодробни заболявания. Каквото видяхме, няма как да го забравим.

9. Ако сте от хората, които предпочитат ‘’Око да види, ръка да пипне’’отидете да помагате или да работите в болница. Има нужда от всякаква помощ, дори и да не сте медик. Не вярвайте на измислена информация, която е предоставена за да всее страх. И накрая, недейте да говорите и да съветвате хора по теми, с които не сте запознати и нямате капка знания освен вестниците, новините в България и фейсбук.

Мир и любов!"

#Банско #коронавирус #Англия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »