СНИМКИ Топ красавицата Алекс Маринова дава заявка да обере мъжките преференции на вота под тепетата

СНИМКИ Топ красавицата Алекс Маринова дава заявка да обере мъжките преференции на вота под тепетата
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Винаги, когато говорим за красиви и млади жени в политиката у нас, подхождаме с едно наум. И с право, защото досега в Парламента хубавите дами, които попадаха там се оказваха едно украшение, лишено от добавена стойност в политическия смисъл на конфигурацията. Примерите от близкото минало и настоящето са доста - като почнем от Юлияна Дончева, минем през Анна Баракова, стигнем до плеядата хубавици от партията на Марешки (най-вече Елена Аксиева) и Катерина Ряхова от ИТН. 

Зорко око на Novinite.bg забеляза, че и в кампанията за предстоящия вот на 14 ноември присъстват редица атрактивни млади дами. Повечето от тях не могат да вържат и едно изречение и не е съвсем ясно защо са сложени в листите, освен за да ги красят...

С приятна изненада обаче установихме, че едно от тези лица се откроява - както с чар, впечатляващ външен вид, така и с дар слово и интелигентност. Иде реч за пловдивчанката Александра Маринова. Младата майка е под номер 8 в листата за кандидат-депутати на "Изправи се БГ! Ние Идваме!" в 16-и МИР под тепетата, бюлетина №31, преференция 108. Там лидер на коалицията е Мария Капон, която се слави с това, че не прави компромиси и държи кандидатите за народни представители да имат солиден бекграунд. Да имат каузи и да знаят какви са им целите и как да ги постигнат. Да могат сами да се защитават.

Алекс Маринова безспорно е сред тези, които се отличават и със сигурност ще събере голяма част от мъжките преференции в Пловдив-град. Няма и как да е иначе, след като визията й е наистина страхотна - процентите за "Изправи се БГ! Ние Идваме!" се "вдигат" автоматично, в пъти. Умопомрачителната брюнетка с лекота удря в земята останалите красавици от различните партии и формации. Изваяната от-до дама не лежи на това, че изглежда като топ модел, а залага на образованието. Зад гърба си тя вече има завършено "Счетоводство и контрол", магистър е по "Финанси", а в момента следва и "Право". С такава адвокатка зад гърба всеки избирател би извършил углавно престъпление...

Пред медията ни кючукпарижанката сподели, че е решила да се пробва в политиката, защото й е писнало да седи отстрани да гледа как страната ни затъва, а младите хора само се оплакват, без да поемат нещата в свои ръце.

"Идеята ми изцяло е да дам пример на младите и чрез личен такъв да ги накарам да се замислят и да се решат на действия. Около мен, а и не само, виждам доста постиснати и примирени хора, чиито живот тепърва предстои. Това ме амбицира да предприема стъпката и да се кандидатирам за депутат. Унизително е вече толкова години от прехода да ставаме безмълвни свидетели на това как младите биват тъпкани. Чудя се как така не се намери кой да подаде ръка на младите, които са бъдещето, колкото и клиширано да звучи. Време е да надигнем глави и да разберем, че ръката няма да я дочакаме и трябва сами да ковем съдбата си", резюмира Маринова своята амбиция да попадне в 47-ото НС.

Тя беше категорична, че не цели да си прави личен PR, а наистина иска и смята, че може да е в помощ на обществото. За целта тя изброи два приоритета. А именно - да се бори за това майките да получават още по-солидни помощи, отколкото последният парламент прие. Да им се полагат и редица други социални придобивки по западен модел, както и да опита да накара хората да проумеят, че младите е нужно да имат далеч по-сериозно представителство в реалната власт. 

"Истината е, че смятам достигането до трети парламентарен вот за годината за нещо, което можеше да се избегне. Аз за пръв път попадам в канидатски листи, но мнението ми е, че губим ценно време, в което държавата бе нужно да управлява по-адекватно кризите. Това е възможно, ако имаме редовен кабинет, който да има визия и разполага с доверието и капацитета да взима дългосрочни, а често и непопулярни решения. Ето защо съм разочарована от повечето известни политици у нас. Начело със Слави Трифонов и сценаристите му, които посочвам за основния виновник диалогът да се провали и да се окажем в порочен кръг от избори след избори, а статуквото да бъде най-печелившо от положението. Да, необходимо е да се назовават конкретни имена, които носят вина, другото е отбиване на номера", убедена е Александра.

Запитана на кои световни политици се възхищава, тя без замисляне отвърна: "Маргарет Тачър. Желязната лейди е тази, която ме вдъхновява и считам за адекватен пример на така зададения въпрос. Изчела съм за нея всевъзможна литература, изгледала съм много документалистика и бих казала, че точно тя е моята пътеводна светлина в политиката".

Александра Маринова добави, че в момента се намира в болнично заведение в Пловдив заради 2-годишното си детенце. Обеща в следващите дни да заснеме видео и да направи още снимки от мястото, защото е потресена от лошото отношение на персонала и допотопните условия в лечебното заведение. С което още веднъж доказва, че е готова да се бори за каузи и не се притеснява да води битки, които да доведат до облаги за обществото. Така че - разбираемо е, ако и жените подкрепят Алекс на изборите на 14 ноември.

#Александра Маринова #Изправи се БГ Ние Идваме #Мария Капон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »