Браншът очаква повече зимни туристи и скок в цените

Браншът очаква повече зимни туристи и скок в цените
A A+ A++ A

"Има много голям интерес към България. Имаме два пъти повече туристи от миналата година, но сега зимният сезон е още по-щастлив, тъй като ще бъдат възстановени полетите с Великобритания и Русия, където има още по-голям интерес. България остава конкурентна". Това коментира директорът на Института по оценки и анализи на туризма Румен Драганов.

По думите му, очаква се увеличение на цените с 11-13%. "Туристът избира дестинация, която му харесва, на базата цена-качество", категоричен е експертът пред БНТ.

"Ние помолихме да се съобщава в данните за заразени процентът на ваксинирани. 95% от ваксинираните нямат никакъв проблем, проблемът е в останалите. Поздравления за правителството, което устоя да нямаме локдаун, което е пълна глупост", допълни експертът.

"Очакванията ни са добри - да се случи, да има сезон и да реализираме по-добри доходи", коментира Зорка Тамбукиева, собственик на хотел в Банско.

По думите й, засега няма особено голям брой ранни резервации, туристите предпочитат по-скоро офертите в последната минута.

"Ние нямаме нищо против мерките и да се случват за запазване здравето на хората. Трябва да бъдат обаче диференцирани", допълни хотелиерът.

#туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »