Къща на Лазурния бряг и над 400 000 евро пропуснал да декларира пернишки съветник

Къща на Лазурния бряг и над 400 000 евро пропуснал да декларира пернишки съветник
A A+ A++ A
Божидар Живков, общински съветник в Перник от местната коалиция ”Български демократичен център - БДЦ/ЗС ”Александър Стамболийски”, не е декларирал къща, семейна собственост, която заедно със съпругата му притежават във Франция, Манделю Ла Напул – на Лазурния бряг. За имота през април писаха в сайта bird.bg, а КПКОНПИ започна проверка.

От Комисията на Сотир Цацаров са установили, че имотът е на стойност 3.6 млн. евро и действително не е деклариран от общинския съветник, предава БНТ. Декларирано е обаче търговско дружество във Франция, чрез което имотът е закупен. Той се намира в тузарско предградие на Кан.

От КПКОНПИ са установили още, че Живков е пропуснал да декларира и две банкови сметки, които съпругата му Василка Живкова притежава във Франция. В едната имало около 370 хил. евро, а в другата малко на 30 хиляди евро. Имотът на Живков на френската Ривиера е разположен на три парцела с обша площ близо 4 декара, има басейн, а жилищните сгради са две.

От КПКОПНИ не отрекоха информацията ни и заявиха, че проверката спрямо Божидар Живков и неговата съпруга продължава. Установява се произходът на средствата, с които е закупен скъпият имот, както и произходът на парите вложени във френски банкови сметки.

 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »