Асен Василев: Не ме блазни премиерският пост

Асен Василев: Не ме блазни премиерският пост
A A+ A++ A

От "Продължаваме промяната" са готови да бъдат първа политическа сила, а сред приоритетите на коалицията са спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. Това стана ясно от думите на Асен Василев в интервю за "България сутрин" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Заедно с Кирил Петков са избирали собственоръчно водачите на своите листите, сред които се отличава името на рапъра Ицо Хазарта.

Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността, обобщи бившият финансов министър.

Последните социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. Според Василев обаче с Петков са готови да се борят за първото място.


Млада надежда на ДБ отиде при "Продължаваме промяната"

В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите, категоричен бе той.

По думите му "Продължаваме промяната" е готова да преговаря с всяка сила, която също желае да спре кражбите в държавата. Готов е и да изглади разликите с "Има такъв народ".

Основни приоритети

,,Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването'', изброи Василев.


Асен Василев разкри как от ПП са се рабрали с Ицо Хазарта и обяви: Не е важно гражданството на Кирил Петков, а каква работа е свършил

Образованието трябва да учи децата да мислят, а здравеопазването – да не третира пациентите като касички, стана ясно още от думите му.

Истината е, че в момента, ако Ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв., изтъкна бившият финансов министър.

Президентските избори

,,Подкрепяме Румен Радев по две основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета'', заяви Василев.


Собственикът на "Еконт": Това, което правят Петков и Василев, е много важно за бъдещето на България

Според него президентската битка, в която се включват още ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов, ще е оспорвана, но той самият няма да се поколебае да гласува за Радев.

Следващото правителство

,,Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел'', призна Василев.

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »