Хиляди ученици вече учат онлайн

Хиляди ученици вече учат онлайн
A A+ A++ A
На много места в страната децата вече учат дистанционно. В Монтана в клас оставиха само учениците от 1, 4, 7 и 12 клас. А в Кюстендил бизнесът е недоволен от въведените мерки, посочва NOVA.

Буквално за часове, драстичният скок в броя на новозаразените нареди Кюстендилска област в тъмночервената зона. Областта обяви нови мерки.

 
„Мерките бяха наложителни. Ситуацията в нашата област е критична”, обясни областният управител Александър Пандурски.

Спортните прояви ще се провеждат без публика, а фитнесите затварят - въпреки категоричното несъгласие на собствениците им.

„Мерките, които се взимат за дистанция, за дезинфекция, за отстояние на уред от уред, и на човек от човек, са много по-стриктни отколкото във всички останали сфери. И ние не разбираме защо сме дискредитирани тотално”, казва Силвия Велкова.

„Преценено е от съответните организации, че това са едни от местата, които могат да доведат до подобни проблеми”, обясни Пандурски.

В следващите 30 дни учениците от пети до 12 клас остават онлайн на ротационен принцип.

„С приоритет за по-дълго присъствено обучение са учениците от 5,7,8,12 клас, предвид момента, че им предстоят външни оценявания, както и за осмокласниците, които за първа година са в нови училища”, обясни началникът на РУО Кюстендил Мая Стойчева.

Ротацията вече е в сила в Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление в Дупница. На училище дойдоха само учениците от 8 и 12 клас.

В Монтана кризисният щаб също изпрати част от учениците онлайн. Изключение се прави за 1, 4, 7 и 12 клас, които остават в класните стаи.

В болниците в Монтана ситуацията е напрегната, но засега леглата са достатъчно.

 

#училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"