Фандъкова обеща: В столицата детските градини и училищата няма да бъдат затваряни

Фандъкова обеща: В столицата детските градини и училищата няма да бъдат затваряни
A A+ A++ A

Детските градини и училищата няма да бъдата затваряни, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова с пост в социалните мрежи. Тя обясни, че такова е предложението на софийския оперативен щаб, което ще бъде изпратено до здравния министър и областния щаб.

"232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина. Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа - с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия" пише Фандъкова.

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и персонал от КОВИД-отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни мерки за изплащане на възнагражденията на медицинския персонал. Очаквано напрежението сред лекарите е много голямо и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните болници се лекуват 1229 пациенти с КОВИД, от които 214 са на интензивно лечение. София продължава да е на първо място по ваксинирани граждани, но актуалните данни показват, че броят на желаещите да се ваксинират намалява чувствително", допълва столичният кмет. 

#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »