Кабинетът "Янев" е подал 20 сигнала в прокуратурата срещу управлението на Борисов

Кабинетът "Янев" е подал 20 сигнала в прокуратурата срещу управлението на Борисов
A A+ A++ A

20 сигнала са постъпили в прокуратурата от 12 май  до 1 октомври 2021 г., като те са подадени от служебни министри, съобщават от държавното обвинение.

Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала досъдебно производство по постъпил сигнал от Министерство на икономиката за неупражнен достатъчен контрол при ремонта и реконструкцията на 414 язовира. Разследването се води от Националната следствена служба.

Образувано е досъдебно производство във връзка със сигнал от служебен министър на здравеопазването, съдържащ твърдения за декларирани неверни данни при участие в конкурс за независим член на Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска”.

Три от сигналите са изпратени по компетентност на Европейската прокуратура. Единият е за нарушения при изпълнение на дейности по Оперативна програма „Околна среда“ – 2014-2020 г. До Европейската прокуратура по компетентност е изпратен сигнал от зам.-министър на икономиката относно престъпления по отношение получени средства от фондове, принадлежащи на ЕС, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – 2014-2020 г. Третият сигнал е относно съмнение за конфликт на интереси по проект за изграждане на анаеробна инсталация за разделно събрани биоразградими отпадъци.

Сред другите сигнали, постъпили от служебни министри, са за разходване на европейски средства при сключване на договори с доставчици на медицинска апаратура с районен център за трансфузионна хематология – Плевен, за наличие на престъпление по данъчното законодателство от бенефициент по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, за констатирани нарушения в дейността на търговско дружество „Напоителни системи“ ЕАД, за нарушения по 14 договора за поддръжка и ремонт на пътища от републиканската пътна мрежа, сключени след процедура по ЗОП (инхаус), за извършени престъпления, свързани с отпуснати средства за ремонта на „Ларгото“ и други.

#сигнали #прокуратура #служебен кабинет #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"