Нова мода в Тик-Ток - "шамаросай учител", набира скорост и всява ужас ВИДЕО

Нова мода в Тик-Ток - "шамаросай учител", набира скорост и всява ужас ВИДЕО
A A+ A++ A

Брутално видео предизвика намесата на законодатели и педагози в САЩ. На кадрите се вижда ученик от основно училище в щата Южна Каролина да удря учителка по главата, а всичко това е заради предизвикателство в приложението TikTok.

Главният прокурор на Кънектикът е призовал от приложението да разговарят с педагози в различни щати с цел „спирането на това безразсъдно съдържание“, което вече се превръща в мода и то не само в Щатите, предава Washington Post.

“TikTok не успява да контролира разпространението на опасно съдържание. Призовавам представители на TikTok да дойдат в Кънектикът, за да се срещнат с педагози и родители и да осъществят реформи, които да спрат това безразсъдно съдържание.”, обяви прокурорът.

От училищния район на окръг Ланкастър в Южна Каролина пък публикуваха изявление във Facebook след инцидента, според което учениците, които се опитат да се включат в това предизвикателство, са заплашени с изключване от училище.

Асоциацията на преподавателите в Калифорния излезе с предупреждение тази седмица, съветвайки служителите да са нащрек за евентуални нападения.

“Удрянето на учител, независимо дали това ще доведе до някакво нараняване, е нападение и нанасяне на телесна повреда и е неприемливо и незаконно,” се казва в уедомлението. “Записването на видео в класна стая или на друго място, което е собственост на училището, е незаконно.”

Предизвикателството получава доста внимание от различни училищни райони, но все още изглежда, че учениците, които се включват в него, са малцина, пише profit.bg. Има информация за изолирани случаи в Спрингфийлд, Мисури, както и в Южна Каролина, но не достатъчно, за да може да се говори за “вирусна” тенденция.

От TikTok пък се опитват да изтрият от сайта си всички хаштагове, свързани с тази тенденция с упражняване на насилие, за да не стане тя пандемична по света.

#Тик Ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »