Радев е изненадан, че Николай Младенов е в "Пандора"! Очаква още бг имена да бъдат осветени

Радев е изненадан, че Николай Младенов е в "Пандора"! Очаква още бг имена да бъдат осветени
A A+ A++ A

Изненада ме името на Николай Младенов. Явно ще излизат още много имена в досиетата Пандора. Това заяви президентът Румен Радев.

Запитан дали и имената на братя Бобокови го изненадват, Радев каза, че не е чул за тях. "Правете разлика между хора, които заемат държавни постове, и хора от бизнеса”, добави президентът. По-късно сайтът bird.bg, който е сред разследващите Пандора, обяви официално, че братя Бобокови нямат досеета там.

Иначе Радев очаква службите за сигурност да предоставят информация за имената на българите от т. нар. досиета Пандора. "Те са длъжни да го направят", каза Радев.

За ситуацията с декларацията за гражданство на Кирил Петков президентът каза, че "това е правен казус, няма общо с личността Кирил Петков”.

Помолен да коментира предизборната кампания за президент, Румен Радев заяви, че чрез медиите проблемите, пред които се изправя служебното правителство, се пренасят в предизборния дебат. "Това явно е част от играта, така са решили да играят, толкова могат", заяви Радев. Той допълни, че няма намерение да влиза в острия тон, който се задава в предизборната кампания.

Радев обясни, че във всеки кандидат вижда сериозен опонент. "Всеки има право да изложи своите идеи", заяви президентът.

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »