Путин чукна 69! Вижте какви причудливи подаръци е получавал за ЧРД - от тигър до ракета

Путин чукна 69! Вижте какви причудливи подаръци е получавал за ЧРД - от тигър до ракета
A A+ A++ A

Днес, 7 октомври, руският президент Владимир Путин посреща 69-ия си рожден ден. Въпреки празника си, той има работни планове за деня, но със сигурност вечерта ще отбележи деня със семейството и приятелите си, обяви плановете му прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

През септември в продължение на две седмици Путин бе в самоизолация, след като няколко души от близкото му обкръжение се разболяха от Ковид. Държавният глава е ваксиниран със "Спутник V".

Работен рожден ден

Това не е първият рожден ден, който държавният глава прекарва, без да прекъсва работната си програма. През 2020 г. Путин посвети първата половина на деня на работата по вътрешната политика и на международните телефонни разговори. Традиционно Путин прекара остатъка от деня с приятели, семейство и приятели.

През 2013 г. държавният глава отпразнува 61-вия си рожден ден на срещата на върха на АТЕС в Бали. Сусило Бамбанг, тогавашният президент на Индонезия, изпя песента Happy Birthday to You на руския лидер, като свиреше и на китара. В същото време премиерът на Япония подари на Путин саке, а китайският лидер му връчи торта.

Путин срещна един от рождените си дни в компанията на китайския лидер Си Цзинпин. "Няма да се крия, изпихме чаша водка, и просто нарязахме някакъв колбас за мезе", каза руският президент.

През 2011 г., на своя 59 -и рожден ден, премиерът Путин говори в Москва на среща за комплекса на отбранителната индустрия. През 2009 г., на рождения си ден, Путин се срещна с водещи руски писатели.

През 2005 г., на 7 октомври, Путин се срещна с лидерите на Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан на срещата на високо равнище на Централноазиатската организация за сътрудничество, и проведе разговори с германския канцлер Герхард Шрьодер.

През 2002 г. държавният глава отпразнува 50 -ия си рожден ден в Кишинев, където взе участие в срещата на върха на ОНД, а след това замина за Москва и даде вечеря за членовете на руското правителство, ръководството на Федералното събрание, висшите съдебни органи, прокурори, правоохранителни органи и висши военни ръководители.

Родом от Санкт Петербург, Путин празнува няколко пъти рождения си ден в там или района на бившия Ленинград. През 2012 г. в кръга на семейството и приятелите в северната столица той отпразнува 60 -ия си рожден ден, през 2010 г. участва в среща за изпълнението на програмите за развитие на федералните университети и среща с активистите на Ленинградската федерация по търговия Съюзи, през 2008 г. той присъства на сесия на Общото събрание на Интерпол и участва в представянето на филм за джудо. През 2000 г. имаше бизнес среща с президента на Световната банка Джеймс Волфенсон, през 2003 г. - среща с избрания губернатор на града Валентина Матвиенко и художници, през 2004 и 2006 г. Путин също отбеляза рождения си ден в родния си град.

Но през 2014 г. руският президент избра да си вземе почивен ден и да отиде в сибирската тайга - да се отпусне и да прекара време сред природата. Според Путин той е извървял почти девет километра през планините. През 2019 г., както каза Песков, Путин отново отпразнува рождения си ден с близки до него хора. През 2015 г. Путин вкара седем гола на 7 октомври, играейки на леда на Puck Arena в Сочи като част от отбора на NHL Stars. Тя победи Националния отбор на нощната хокейна лига с резултат 15:10. През 2001 г. Путин отпразнува 49-ия си рожден ден със семейството си в резиденцията си в Ново-Огарьово край Москва.

Някои от най-необичайните подаръци, които Путин е получил на рождения си ден, са двумесечно усурийско тигърче, дарено след това на Салентския парк в Геленджик, копие на шапката на Мономах и кристален крокодил. Според Песков традиционно повечето подаръци се изпращат в библиотеката на президента и се съхраняват там, но някои подаръци от приятели и познати Путин пази лично за себе си.

Като подарък за президента може да се смята и успешният пуск на свръхзвуковата крилата ракета "Циркон" от борда на фрегатата "Адмирал Горшков" на миналия 7 октомври. Снарядът порази цел в Баренцево море, развивайки скорост от 9,5 хиляди километра в час. 

А поредното признание за ролята на Путин като световен играч дойде неочаквано  от Обединеното кралство. „Файненшъл таймс” призна, че само с едно изказване в сряда руският президент свали цените на газа, пише marica.bg. Господарят на Кремъл обяви готовността си да помогне за стабилизиране на нарастващите световни цени на енергията. Както отбелязва вестникът, след тези изявления цените на синьото гориво, които по -рано се повишиха до десет пъти по-високо ниво в сравнение с началото на годината, рязко се понижиха.

#Владимир Путин #рожден ден #Русия #подаръци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »