Четвърт век по-късно: Моника Люински за сексаферата с Бил Клинтън, която оскверни Овалния кабинет

Четвърт век по-късно: Моника Люински за сексаферата с Бил Клинтън, която оскверни Овалния кабинет
A A+ A++ A

Популярната в цял свят Моника Люински смята, че ролята на тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън в тяхната афера, която привличаше вниманието на нацията с години и в крайна сметка доведе до импийчмънт, е "напълно неподходяща".

"Мисля, че наистина важното, което трябва да запомним в днешния свят, е, че никога не трябваше дори да стигаме до момента, в който съгласието е въпрос", каза Люински пред Джейк Тапър от CNN.

"Така че беше напълно неподходящо от страна на най-могъщият човек, моят шеф, на 49 години. Бях на 22, буквално току-що излязла от колежа. И мисля, че имаше неща, които никога не бих могла да проумея на 22 години. Очевидно приемам нещата толкова различно на 48."

Аферата Люински се завърна под светлините на прожекторите, след като в новият сезон на "Американска криминална история" телевизия FОX реши да преразкаже случилото се между стажантката и президента на САЩ. Самата Люински е продуцент на сериала.

Пред CNN тя заяви, че "виждаме аспекти на Бил, които не сме виждали досега".

Бившият президент е разсъждавал за връзката си с Люински през годините, включително в коментари през 2018 г., в които той сякаш се защитава и предполага, че не й дължи извинение, казвайки: "Не, не… никога не съм говорил с нея. Но аз неведнъж съм казвал публично, че съжалявам. Това е много различно. Извинението беше публично."

По-късно Клинтън призна, че защитата не е неговият "най-добър инструмент" и каза, че се чувства "ужасно", че аферата е определила живота на Люински.

Що се отнася до нейното собствено изображение в поредицата, Люински казва, че е важно шоуто да не направи "фотошоп" в живота й.

"Чувствах, че не трябва да пропусна възможността да съм продуцент. Знаете ли, мисля, че е важно да поемаш отговорност за грешките си и съм работила много върху това", казва тя. "Но по-специално в шоуто - има толкова много хора, които са работили усилено по шоуто и за мен беше важно да има довери в продукцията."

Компаниите за социални медии "трябва да се справят по -добре"

Люински, след като години наред не е в полезрението на обществеността, заради аферата си с Клинтън, сега е известна като активист срещу тормоза и кибертормоза.

Тя казва пред CNN, че компаниите за социални медии "трябва да се справят по-добре", тъй като нови разкрития от бивш служител на Facebook разкриват, че гигантът бил наясно, че неговите платформи се използват за разпространение на омраза, насилие и дезинформация и се е опитал да скрие доказателствата за това.

"Абсолютно мисля, че всички компании за социални медии, въпреки че се опитват, определено могат да се справят по-добре. И трябва да се справят по-добре", каза тя.

Коментарите й следват доклад на Wall Street Journal въз основа на вътрешни документи във Facebook, които показват, че компанията е наясно с "токсичните" ефекти, които нейните платформи, особено Instagram, могат да окажат върху младите хора. Бившият служител на Facebook Франсис Хауген свидетелства във вторник в Сената, че ръководството на компанията има начини да направи Facebook и Instagram по-безопасни, но няма да го направи, "защото са поставили астрономическите си печалби" пред здравето хората.

Facebook публикува изявление след изслушването, което се опитва да дискредитира Хауген.

Попитана за социалните мрежи и свидетелствата на Хауген, Люински, която служи и като изпълнителен продуцент на предстоящия документален филм на HBO Max "15 минути от срам", който изследва общественото срам в ерата на социалните медии, казва: "Отчасти, това, което разглежда нашият доктор, е това онлайн поведение. Жените и хората от маргинализираните общности се разкъсват много повече онлайн. Така че да излезеш, и да кажеш истината в този смисъл е много смело."

#Моника Люински #Бил Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »