ВИДЕО Бащата и треньорът на бития посред бял ден в Перник футболист с драматични разкази

ВИДЕО Бащата и треньорът на бития посред бял ден в Перник футболист с драматични разкази
A A+ A++ A

Вчера в Перник се случи грозна сцена, при която две момчета на по 16-17 г. пребиха свой връстник, футболист на Струмска Слава (Радомир). Екшънът се разиграл часове преди локалното дерби между местния Миньор и гостите от Радомир, два града , намиращи се на 10 км. разстояние еди от друг. Пострадал се оказа един от играчите на Струмска слава - Борислав Никифоров, който просто отишъл до магазин. Там изведнъж бил пресрещнат и бит лошо, само защото е от Перник, но рита за опонента от радомир.

Треньорът на тима от Радомир Владимир Димитров и бащата на пребитото момче застанаха пред камерата на Нова телевизия. Tе разказаха за бруталията, случила се посред бял ден в Перник. Иначе Миньор надви Струмска слава с 3:0 и е на място във Втора лига, което дава право на промоция в елита.

17-годишният Никифоров е бил атакуван и преди време. Тогава петима фенове на Миньор са го пребили пред дома му в Перник. 

"Борислав тръгва за мача и влиза в заведение в квартал "Изток", за да си купи нещо за ядене. Там е нападнат от двама души на неговата възраст. Те са фенове на Миньор. От думите на момчето зная това. Борислав ги познава, бивш футболист на Миньор е. Истинската причина за нападението е, че той преминава в противниковия лагер и е един вид предател", разказа пред NOVA треньорът на Струмска слава Владимир Димитров.

"Разказа ми как са го били, когато е влязъл в заведението. Единият го е хванал, другият го е удрял. Лошото е, че това му се случва за втори път. Първият път са били пет човека, сега двама", разкри още треньорът на младия футболист.

"Беше с хематом на главата и подута уста, когато дойде при отбора. Притесних се. Той трябваше да играе вчера. Изпратихме го в "Пирогов" на скенер, за да сме сигурни за здравето му. Футболът е простo игра, здравето на футболистите е най-важното", добави Димитров. Бащата на футболиста на Струмска слава също застана пред камерата. "Направен му е скенер и му е препоръчана почивка една седмица.  Това се случва за втори път, но сега разбирам. Първият случай е бил по-драматичен, защото е бил пребит пред дома ни. Тогава се прибра с кръвоизлив в окото, но ми даде различно обяснение. Каза ми, че си е бръкнал в окото", разказва бащата на футболиста.

"Toгава е бил ритан от петима човека. Тези същите двама от вчера плюс още трима", добави Никифоров-старши.

"Същите тези две момчета ни чакаха пред стадиона вчера. Уведомих полицаите, които бяха на мача. Те са 16-17 г. Не съм наясно дали родителите им знаят какви ги вършат. Не се ли вземат сега мерки може да стане по-лошо", каза треньорът Владимир Димитров.

"Не са задържани, защото са малолетни. Полицията реагира адекватно. Призовани са днес в 10 часа с родителите си във Второ районно полицейско управление. Настояваме да се вземат мерки", добави бащата на битото момче. 

#Перник #миньор #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »