Foreign Policy: Ердоган е тежко болен, времето му изтича! Турският президент отвърна с баскет ВИДЕО

Foreign Policy: Ердоган е тежко болен, времето му изтича! Турският президент отвърна с баскет ВИДЕО
A A+ A++ A

Авторитетното US издание Foreign Policy е убедено, че турският диктатор Реджеп Ердоган няма да може да се кандидатира за президент през 2023 г. Материалът им включва видео и други доказателства за лошото здравословно състояние на политика.

„Очевидно времето на турския президент Реджеп Ердоган на политическата арена е изтекло", твърди изданието.

"Той е сериозно болен и няма да може да продължи да работи като лидер на страната", уверяват експертите на американския журнал Foreign Policy.

Известно е, че преди няколко години президентът на Турция претърпя стомашно-чревна операция. Западните таблоиди говорят за онкология. Турската преса от своя страна отрече спекулациите за рак. Журналистите в Турция настояваха, че хирурзите са изрязвали прости полипи.

Слуховете за лошото здраве на Ердоган се появиха отново през последния месец.

В много видеоклипове той изглеждаше направо зле. В едно видео той държи ръката на съпругата си, която му помага да се изкачи по стълбите. В друг случай, той заплита краката си на път към мавзолея на Кемал Ататюрк.

През юли тази година се появи видео, на което Реджеп Тайип шепти неразбираеми думи, почти мърморейки, докато поздравява съратниците си за празник.

Наред с тези кадри казват, че турчинът има проблеми с паметта, хронично затруднено дишане, объркване, настъпващи повръщания. Освен това пресата пише, че президентът е бил имплантиран с устройство, което поддържа работата на сърцето.

Той увеличи броя на личните си лекари, намали броя на публичните събития и се помпа с болкоуспокояващи, преди да се срещне с пресата.

Американското издание не иска да говори необосновано и прави резерва - такава информация най -често идва от противници на Ердоган, които са имигрирали в чужбина.

Следователно изявленията за очакваната му смърт може да се окажат „празни приказки“. Ако обаче са верни и той вече не може да бъде начело след 18 години постоянно управление, тогава събитията могат да се развият съгласно член 106 от турската конституция.

Това означава, че вицепрезидентът Фуат Октай ще поеме президентските отговорности, а изборите ще бъдат организирани след 45 дни.

Американците посочиха няколко предполагаеми наследници на Ердоган, сред които: кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, кметът на Анкара Мансур Яваш и политикът от Добрата партия Мерал Акшенер.

Интересното е, че след публикацията на Foreign Policy, 67-годишният Реджеп Тайип Ердоган публикува видео от баскетболен мач. Все пак би било по -добре, ако той не беше направил това - той наистина трудно може да стои на корта и в същото време да подскача в един ритъм с топката.

#Реджеп Таийп Ердоган #Foreign Policy #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"