Трупът на влезлия с каяк край Каварна Светозар бе открит до Созопол

Трупът на влезлия с каяк край Каварна Светозар бе открит до Созопол
A A+ A++ A

Намериха тялото на влезналия с каяк в морето край Каварна Светозар Василев Стоянов във водите до Созопол. Добричлията, който преди 10 дни влезе от Болата, а сега е намерен на много километри оттам, е разпознат от близки. Това е станало както по тялото, така и по вещите, които са били в него.

48-годишният Светозар Стоянов бе в неизвестност от 20 септември, когато решил да лови риба с каяк и по обяд влязъл във водата. За зла участ обаче излязло силно течение към юг и опитният и здрав мъж явно не е успял да се справи, въпреки че е имал плавници и спасителна жилетка в лодката.

Около 21 часа съпругата му Ралица Енева подала сигнал, че той не е излязъл и не се е обадил, както прави обикновено. Мъжът бе търсен по море и по суша на 20 и 21 септември, но в късния следобед във вторник издирването бе прекратено поради лошото време. На 22 септември то бе възобновено от Военноморските сили по искане на кмета на Каварна Елена Балтаджиева.

На 24 септември издирването му продължи от приятели, близки, непознати хора и водолази. Съпругата му отправи апел до президента и министъра на отбраната да се поднови търсенето му.

В крайна сметка труп на мъж бе забелязан източно от Созопол. Тялото бе извадено от гранично-полицейски кораб и изпратено в Съдебна медицина в Бургас. По случая бе образувано досъдебно производство.

#Созопол #труп #каяк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »