Витанов пак плаши: Не смея да пиша за смъртността, но Вселената не само ще бъде оревана, но може и да бъде спукана от рев

Витанов пак плаши: Не смея да пиша за смъртността, но Вселената не само ще бъде оревана, но може и да бъде спукана от рев
A A+ A++ A

Виждам, как в дълбините се формира нещо неприятно и не мога да го предотвратя. Но поне да ви съобщя, та да се предпази, който иска. Днес базовото репродуктивно число е 1.122. Което ще рече, че обхватът на заразата се разширява. Виждате го и по увеличаването на броя на активните случаи. Това пише в новия си пост във фейсбук днес математикът проф. Николай Витанов.

"Половината области са в зована на дифузно разпространение на заразата. Другата половина - не. Две много важни области - София-град и Пловдив още не са в зоната на дифузното разпространение и това ни крепи засега. София-град обаче поддава бавно, Пловдив и той. Виждам, го, но нищо не мога да направя да го спра, мога само да ви информирам", пише математикът. Той изтъква, че следващата седмица няма да е лека.

"Както помните, писах, че до края на месеца смъртността ще е висока. Виждате, че е висока. но вие си с знаете - тя показва реалният брой на заразени, които имат симптоми. Не смея да пиша за смъртността през октомври. Вселената не само ще бъде оревана, но може и да бъде спукана от рев", пише Витанов.

#Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »