КНСБ алармира: "Топлото" поскъпва с двуцифрен процент

КНСБ алармира: "Топлото" поскъпва с двуцифрен процент
A A+ A++ A

Според Пламен Димитров от КНСБ няма държава в Европа, която да се справи сама с ръста на цените."Има предпоставки за перфектната буря.

С тези заплати няма как да се справим. По линия на цената тока домакинствата ще бъдат защитени, но по линия на газа няма да бъдат. Вероятно сметките за парно ще нараснат с двуцифрен процент", коментира той. По думите му са нужни конкретни пакети за помощ на хората. "Такива цени никога не е имало, при това толкова бързо ескалиращи. Това е безпрецедентно.

Очаква се средната пазарна цена да бъде двойна. Това означава, че всички, които са на свободния пазар и не са битови потребители, получават двойни сметки за ток и те ще продължат да растат. За следващите две тримесечия прогнозата е такава", обясни Васил Велев от АИКБ. Според него над 2 млрд. лева допълнително ще бъдат иззети на свободния пазар. "Това става или за сметка на възнагражденията на хората, или за сметка на ръст на цените. Те са над два пъти спрямо прогнозните и над три пъти спрямо миналогодишните", разкри той.

 

#парно #радиатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »