ВИДЕО ГЕРБ за новия кабинет: Трябваше шестима да бъдат уволнени! Петков и Василев са леви

ВИДЕО ГЕРБ за новия кабинет: Трябваше шестима да бъдат уволнени! Петков и Василев са леви
A A+ A++ A

В Централата на ГЕРБ няколко от остриетата на партията дадоха брифинг, в който коментираха новоназначения служебен кабинет. Като цяло Тома Биков и Даниел Митов засипаха с обвинения президента Радев. Според тях президентската институция е била позлвана за политически инженеринг, а от нова формация на Кирил Петков и Асен Василев не ги е страх, защото щяла да бъде лява. Биков дори направи дисекция на министрите.

Андрей Живков (служебният министър на енергетиката) - абсолютно изтървана ситуация. Велислав Минеков - вместо 40 млн. лева за кино, 0 лева за кино - личен провал. Блокира Закона за филмовата индустрия, забрави да внесе в бюджета мерки за културата, защото бяха забравили и нямаше такива предложения. Tова коментира Тома Биков от ГЕРБ пред журналисти.

"От АИКБ смятат, че в Плана за развитие се защитават лични интереси, а в борд на банка си назначиха своите приятели. Оттук нататък, както и да върви политическият проект, банката със сигурност ще върви", каза още Биков.

"Не на последно място - министърът на отбраната Георги Панайотов. След това, което се случи със смъртта на лейтента Тодор Манчев, има теза на разследващите, че това не е самоубийство, а убийство. Оттук нататък този случай е отговорност на Румен Радев", коментира Биков.

"Някой да ни каже какви постижения е имал служебният кабинет с цифри. Пандемията ли спря, един см път ли построиха? Какво точно направиха", това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Слабите им 6 министри останаха, а други трима избягаха. Постигнаха инфлация, цените на горивата се вдигнаха", допълни Митов.

Той коментира още, че хора от президентската администрация са се занимавали "да късат жива плът от други партии" и даде пример от "Екогласност".

ГЛЕДАЙТЕ ЦЕЛИЯ БРИФИНГ

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »