Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания

Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания
A A+ A++ A

Съоснователят на Apple Стив Возняк стартира космическа компания, наречена Privateer, става ясно от видео в YouTube, качено в неделя. Возняк ще работи с основателя на фирмата за роботика Ripcord Алекс Филдинг. На уебсайта на Privateer пише, че компанията е ''в скрит режим'' и не се предоставя никаква информация, освен данни за контакт.

''Предстои стартирането на частна космическа компания, която няма да е като останалите'', написа Возняк в Туитър.
Съоснователят на Apple все още не е съобщил каква ще е целта на аерокосмическата компания, но се смята, че Privateer ще се фокусира върху наблюдението и почистването на обекти в космоса. Возняк казва, че иска ''да запази космоса достъпен за бъдещите поколения''. Замърсяването на космоса е нарастваща заплаха и някои новосъздадени компании се опитват да се включат в доходния бизнес с почистването.

Очаква се Стив Возняк да сподели повече подробности между вторник и петък по време на конференцията Advanced Maui Optical and Space Surveillance Technologies (AMOS) в Мауи, Хавай.

Това не е първият път, в който Возняк и Филдинг обединяват сили. През 2001 г. и двамата основаха компанията за лицензиране на безжични технологии, наречена Wheels of Zeus.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »