17-годишният Октай, пострадал при катастрофата в Айтос, е в кома, даряват кръв, за да го спасят

17-годишният Октай, пострадал при катастрофата в Айтос, е в кома, даряват кръв, за да го спасят
A A+ A++ A

Състоянието на 17-годишния Октай Юмер, който пострада при тежката катастрофа в Айтос снощи е критично, пише Флагман.бг. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

В последните часове негови приятели дариха кръв, за да го спасят, но лекарите засега са пестеливи и се въздържат от прогнози.

Тийнейджърът е със смлени крайници, след като бе премазан от ремаркето и изсипаните тонове зърно. Травмите са много сериозни, някои биха казали, че са несъвместими със живота, но Октай е истински боец и премина критичните първи часове. 

По информация на бургаския сайт той е ученик в 11-ти клас в ПГМЕЕ в Бургас. Октай е от село Пещерско, но от години живеел с майка си на квартира в Айтос.

Баща му работел в Израел. Негови приятели го определят за скромно и природно интелигентно момче. Всички в Айтос, както и съучениците му от Механотехникума се молят, за да оцелее.

Припомняме, че момчето пострада, след като се оказа на неподходящото място – на тротоара на ул.“Хаджи Димитър“ срещу загубилия контрол над тир-а си Валентин Вълчанов.

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »