Протест на браншова камара „Пътища“ - искат заплатите си

Протест на браншова камара „Пътища“ - искат заплатите си
A A+ A++ A

В центъра на София се събраха строители с искане да получат заплатите си, тъй като хората не са получавали пари от два месеца. Техните искания са свързани основно в три направления.

Те искат да им бъдат изплатени заплатите, също така да са възстанови дейността на пътищата в страната, както и да се изготви ясна стратегия за развитие на Републиканската пътна мрежа.

От българската браншова камара „Пътища“ посочват, че неколкократно са апелирали за диалогичност и конкретни решения по поставените проблеми в пътния бранш пред държавата, но до момента според организацията само се прехвърлят отговорностите между различни институции.

„Ще проверя коя фирма представлява протестиращите строители, които са се събрали днес пред НС. За АМ „Хемус” са раздадени 1 милиард лева като аванси на фирми, които ще участват в строителството. Парите са във фирмите и са дадени преди 2 години. Нека те отговорят къде са тези средства. Съвсем малка част от тях са усвоени”, това каза регионалният министър Виолета Комитова.

Комитова покани от телевизионния ефир, на публичен диспут, Николай Нанков, за да говорят открито за АМ „Хемус“. Тази нейна покана е в отговор на това, че вчера Нанков заяви на брифинг на ГЕРБ, че назначената служебна министърка в момента: "Хал хабер си няма и от устройствени процедури и от това как се изпълнява един инфраструктурен проект".

#протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"