Граждани да задават въпроси към Ахмед Доган, това предлагат депутати

Граждани да задават въпроси към Ахмед Доган, това предлагат депутати
A A+ A++ A

Временната парламентарна комисия “Росенец” даде възможност на гражданите, организациите и медиите да зададат въпроси на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Комисията оповести имейл, на който заинтересованите да отправят питания, ако те са свързани с предмета на комисията - vkrosenets@parliament.bg.

Ще направя всичко възможно всеки постъпил въпрос да бъде зададен на редовното заседание на председателстваната от мен Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк “Росенец”, в района на нос Чукалята”, казва председателят на комисията Калоян Янков.

Вчера комисията взе решение за изслушване на ДПС Ахмед Доган на следващото заседание на 14 септември от 14 ч., ако парламентът не бъде разпуснат. Предложението за това беше направено още на миналото заседание, когато се разбра, че Доган е използвал т.нар. Летен сарай на Росенец по няколко месеца всяко лято в периода от 2016 до 2020 г. без сградата да има необходимите разрешения за ползване.

Доган ще трябва да отговаря пред комисията за връзката му с базата на “Росенец” и по каква причина ползва имуществото там. “Това имущество принадлежи на две фирми – едната с офшорен собственик, а другата със собственост на подставени лица с фиктивен бизнес”, каза депутатът от “Демократична България”, обясни вчера председателят на комисията Калоян Янков. Той посочи, че комисията е установила шест класически индикатора за пране на пари във връзка с “Росенец”.

Поканата е публикувана на сайта на Народното събрание в раздел "Новини": https://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/2861

#Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"