Румен Радев преди зарята на площад "Съединение": Да се излекуваме от комплексите, вярвам, че сме узрели

Румен Радев преди зарята на площад "Съединение": Да се излекуваме от комплексите, вярвам, че сме узрели
A A+ A++ A

"Време е да се излекуваме от комплексите! Съединението се случва само 7 години след възкръсването на страната! Вярвам, че днес сме узрели да надмогнем всички исторически разделения! Ключът е в духа на Съединението - чувството, че сме един народ! Вечна памет на храбрите българи, да живее свободна и единна България!"

Това каза президентът на България Румен Радев пред хилядно множество пред паметника на Съединението в Пловдив по време на тържествена заря-проверка по повод 136-ата годишнина от Съединението на България.

Преди това възгласът "Да живее България" отекна на площад „Централен”, след като от комитет „Родолюбие” направиха възстановка на събитията отпреди 136 години в Пловдив.  Пред погледа на стотици пловдивчани бе пресъздадено свалянето на генерал-губернатора Гаврил Кръстевич от власт и провъзгласяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия

Участниците  изиграха събитията около превземането на конака, краткото противопоставяне между дейците на Съединението - Голямоконарската чета и отряда на източнорумелийската милиция.

След дългото хоро, което се изви пред Военния клуб тръгнаха по Главната, за да стигнат до площад "Съединение" за тържествената заря-проверка.

#Румен Радев #Пловдив #площад съединение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »