На отделни места ще превали слаб дъжд

На отделни места ще превали слаб дъжд
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Днес над страната облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина по-често значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат още и максималните ще са между 20° и 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност, но ще се разкъса и намалее. На север ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 21°-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Слънцето в София изгрява в 06 ч. и 57 мин. и залязва в 19 ч. и 52 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 55 мин. Луната в София изгрява в 05 ч. 51 мин. и залязва в 20 ч. и 03 мин. Фаза: един ден преди новолуние.

#времето #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »