Бурята „Айда“ в САЩ доведе до наводнения от исторически мащаб в Ню Йорк

Бурята „Айда“ в САЩ доведе до наводнения от исторически мащаб в Ню Йорк
A A+ A++ A
Най-малко 44 души са загинали заради дъждовете и наводненията, причинени от бурята Айда по източното крайбрежие на САЩ. Лошото време доведе до наводнения от исторически мащаб в Ню Йорк, като засегна също щатите Ню Джърси и Пенсилвания. Американският президент Джо Байдън обяви извънредно положение в щатите Ню Йорк и Ню Джърси.
 
Очаква се днес Байдън да посети Луизиана, където в неделя Айда разруши сгради и остави милиони без ток. 

https://www.novinite.bg/articles/206134/Sled-Buryata-Ajda-Tornada-i-navodneniya-vrahletyaha-SASht-VIDEO

След като порази Луизиана, Айда доведе до лошо време с проливни валежи и торнадо в район от Вирджиния до Ню Йорк като недалеч от Вашингтон - в Анаполис, щата Мериленд торнадо от втора степен изкорени дървета и събори електропроводи. Според полицията поне 11 души в Ню Йорк са загинали, след като жилището им на приземен етаж е било наводнено. Рекордно количество валежи превърна улиците на Ню Йорк в реки и затвори метрото. Стотици полети бяха отменени от летищата Ла Гуардия, Джей Еф Кей и Нюарк. 
 
 
Днес американският президент Джо Байдън се очаква да посети Луизиана. Това е щатът, който Айда порази в неделя вечер, като унищожи сгради и остави милиони без ток. Байдън заяви, че както опустошенията след Айда, така и пожарите в Калифорния показват, че се намираме в кризисни за климата времена. 
 
По темата се изказа и сенаторът демократ oт Ню Йорк Чък Шумър, който предупреди, че "глобалното затопляне е осезаемо и ще става по-лошо и по-лошо ако не направим нещо по въпроса".

 

#САЩ #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »