Уволнените гръцки медите може да бъдат върнати на работа, но ако се ваксинират

Уволнените гръцки медите може да бъдат върнати на работа, но ако се ваксинират
A A+ A++ A

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че с промяна в закона ще бъде дадена възможност на онези от отстранените неваксинирани медици, които си поставят първата доза от ваксините срещу COVID-19, да се върнат на работа при условие, че ще завършат ваксинацията си, предаде АНА-МПА.

https://www.novinite.bg/articles/206041/V-Garciya-pokazaha-kak-se-pravi-Nevaksiniranite-lekari-parva-doza-dnes-ili-utre-gi-uvolnyavat

С приет от парламента закон работещите в здравеопазването в Гърция бяха задължени в срок до 1 септември да са ваксинирани поне с една доза от ваксините. След изтичането на този срок започна временно отстраняване от работа без право на трудово възнаграждение на неваксинираните медици. Това предизвика протести на много места в страната.

 "Задължителността на ваксинацията на персонала на националната здравна система беше приета, за да допринесе за опазването на общественото здраве. Огромното мнозинство от медиците не само са се ваксинирали, но и полагат усилия за ваксинирането на гражданите. Законът се прилага за малкото неваксинирани, които поставят в риск живота на хората, които се обръщат към системата на здравеопазването. Прилагането му става с минимално възможните проблеми. И в това прилагане няма да има изключения. Който не се ваксинира ще остане отстранен от работа, колкото е необходимо", обясни той в заявлението си, информира БТА.

https://www.novinite.bg/articles/206105/Otkazali-da-se-vaksinirat-10-000-zdravni-rabotnici-v-Garciya-sa-otstraneni-ot-rabota-dnes

Министърът обаче допълни: "Доколкото обаче нямаме желание да наказваме никого, с поправката, която предлагаме, даваме възможност на тези медицински служители, които се ваксинират оттук нататък с първата доза, да бъде отменено отстраняването им и да се завърнат незабавно на работното си място при условие, че завършат ваксинацията си".

#Гърция #медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"