Хаджигенов: Слави даде възможност на Борисов и Гешев да се радват! Прищявката му струва нови 65 милиона

Хаджигенов: Слави даде възможност на Борисов и Гешев да се радват! Прищявката му струва нови 65 милиона
A A+ A++ A

Разговорите с БСП за третия мандат трябва да се проведат по две причини. Първата причина е чисто политическа, тъй като в петък Слави Трифонов събори всички мостове, които ние другите построихме. 

Това каза Николай Хаджигенов, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме", по БНТ. 

Очевидно политическото поумняваме няма да се случи скоро и то струва една добра цена - всяко отиване на избори по нечия прищявка - на Трифонов - струва 65. млн, каза той. Аз бях и в предишното събрание, Трифонов каза и тогава "Отиваме на избори, следващия път ще има правителство", сега пак, заяви Хаджигенов. 

Не съм оптимист, че бюджетът ще бъде приет до 15 септември, независимо че става дума само за актуализация, всички партии имат предложения. Ще се работи максимално стегнато, но ще отнеме време. Народното събрание ще работи дотогава, докато има нужда, каза още Хаджигенов. 

Той подчерта, че лидерът на ИТН е единственият, който поставя ултиматуми. "Ние няма да се смирим и сигурно ще ходим и на 16-и избори", каза Хаджигенов.

Втората причина, според него, поради която трябва да се завършат разговорите, е съдебната реформа.

"Между другото, решението на Трифонов означава, че Иван Гешев ще се радва още известно време - като стана дума за правосъдна реформа. Това даде възможно на Борисов отново да се чувства фактор и да се подиграва на всички от джипката си", каза депутатът от ИБГНИ. 

"Има неща, които започнахме миналия път, а сега трябва да ги довършим. Това е законопроект за НСО, Закон за защита на бюрото, закриване на спецсъдилищата. Поне тези три неща, извън актуализацията на бюджета, което е изключително важно", уточни той. 

Тъжното е, че в ИТН има хора с чудесна експертиза и образование, но те не бяха номинирани, гласът им не се чува, подчерта Николай Хаджигенов. 

Логично е, ГЕРБ да е първа политическа сила, защото пада подкрепата за ИТН, коментира проучването на Маркет линк отпреди няколко дни Хаджигенов. 

Мая Манолова е била на неофициална среща с Трифонов, аз преди малко говорих с човека на паркинга за съставяне на правителство, и какво?, коментира Хаджигенов. 

#Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"