Шефът на полицията в Бургас с потресаващи подробности за разчленената брокерка Бахлова! Трупът бил крит в бидон с киселина

Шефът на полицията в Бургас с потресаващи подробности за разчленената брокерка Бахлова! Трупът бил крит в бидон с киселина
A A+ A++ A

Дъщерята на брутално транжираната като животно и заровена Теодора Бахлова - Християна Радоева, избухна мощно и засипа с тежки обвинения в корупция и некадърие полицията в Бургас. Младата дама не крие, че се съмнява в професионализма на ченгетата и разследващите органи като подозира дори прикриване на някого. 

Бързо след нейната публикация по темата във Фейсбук от полицията взеха, че реагираха и дадоха пресконференция. Меко казано потресаващи подробности за убийството на брокерката Теодора Бахлова, разкри лично директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов заедно с говорителя и зам.-апелативен прокурор Йовита Григорова.

Трупът на брокерката, за която се предполага, че е застреляна още в деня на изчезването си, три месеца бил държан в бидон с киселина.

„Използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид, количество и концентрация предстои да бъде установен, в смес с вода. Първоначално трупът е оставен в жилище, което не е собственост на обвиняемия, което не се обитава постоянно, но до което той има достъп. След това бидонът с останките е преместен в търговски обект, който също от доста време не се ползва. Там тялото е престояло около 3 месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление. Останките от тялото са намерени в Гробищния парк на Бургас, заровени в парцел и на място, които не са посещавани често от хора, гробовете са неподдържани и буренясали“, каза старши комисар Калоян Калоянов.

Той добави, че има още доста въпроси, на които трябва да си отговорят разследващите. „Изградили сме си версии, хипотези и на тях ще дадат отговор назначените експертизи и продължаващото в момента разследване. Много по обем работа беше извършена и ако трябва да определя и двата случая, особено първия – бих го определил като пъзел с много малки частици, който бавно и методично до момента успяваме да го редим“, обясни Калоян Калоянов.

Поставили сме си за цел да проверим всички връзки между лицето, което е в ареста и обвиняемия, добави той.

Изготвено е заключение на ДНК експертиза, по която вещите лица от град Бургас категорично заявяват, че останките са на Теодора Бахлова. Към настоящия момент е повдигнато обвинение за убийството на Теодора Бахлова на Станимир Рагевски. Експертизата е изключително сложна и е било нужно повече време, за да бъдат извършени химичните анализи, тъй като тялото повече от три месеца е престояло в киселина в съд и поради сложните химически процеси на разлагане експертите много трудно са могли да извлекат годен ДНК материал от трупните останки.

Обвинението на Рагевски е по чл. 115 за извършено убийство чрез огнестрелно оръжие. Законът предвижда от 10 до 20 г. лишаване от свобода. При допълнителни доказателства това обвинение може да бъде променено с по-тежко.

„Продължават активните действия по разкриване на факти за изключително тежките умишлени престъпления. Извършват се огледи, претърсвания, изземвания и цялостна дейност по документиране на тези деяния“, допълни Йовита Григорова, говорител на Апелативна прокуратура – Бургас.

Тя бе категорична, че работата на оперативните служители от ОДМВР и психолозите от Националния институт по криминалистика в София е блестяща.

Разследването се извършва не само по отношение на двете убийства и съпътстващи ги престъпления. То засяга и дейността на тези лица и в друга насока.

Останките на Бахлова са открити чрез разпит на свидетел пред съдия. Работната хипотеза е убийство чрез огнестрелно оръжие, по което има обективни веществени доказателства, последвало е разчленяване на трупа на части.

#Теодора Бахлова #Бургас #убийство #разчленен труп #разчленен труп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »