Близки и приятели си взеха последно сбогом с Виолета Бахчеванова

Близки  и приятели си взеха последно сбогом с Виолета Бахчеванова
A A+ A++ A

Десетки близки, приятели и колеги на Виолета Бахчеванова се събраха в Народния театър, за да си вземат последно „сбогом“ с нея. Поклонението на актрисата се състоя днес, а на него присъстваха директорът на първата ни трупа Мариус Донкин, Тончо Токмакчиев, Силвия Лулчева, Искра Радева, зам.-кметът на София Мирослав Боршош, поетесата Надежда Захариева и др.

Актрисата отдава 33 години от живота си на сцената на Народния театър "Иван Вазов", където създава емблематични роли в повече от 50 спектакъла в класически и съвременни, чуждестранни и български пиеси под режисурата на водещи имена в българския театър. Сред знаковите й роли са Мария Десислава в „Иван Шишман“, Глафира в “Егор Буличов и другите”, Маркиза Спина в “Хенрих ІV” и др.

„Сбогуваме се с един от стожерите на Народния театър. Тя е от хората, създали славата на тази сцена, от които се учим и които помним и следваме. Впечатленията ни са различни от тези на зрителите. Ние сме били и в бита си, и в обикновения живот. Били сме и когато на сцената сме имали трудности и спорове“, каза по адрес на Бахчеванова Донкин. Той отбеляза, че говорейки за нея, няма как да не се спомене и съпругът й – Васил Стойчев, с когото бяха неразделни в работата и живота си.

Припомняме, че голямата българска актриса почина на 86-годишна възраст, само 1 г. след кончината на мъжа си.

Снимка: Стоп кадър, НОВА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"