Днес, под влияние на атмосферния фронт минаващ през страната, облачността ще е значителна! Ще вали

Днес, под влияние на атмосферния фронт минаващ през страната, облачността ще е значителна! Ще вали
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи бавно да се понижава.

Днес, под влияние на атмосферния фронт минаващ през страната, облачността ще е по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици ще са след обяд в Южна и Източна България. Вечерта в източните райони ще има локални интензивни явления. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен северозападен вятър. Дневните температури в цялата страна ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 25° и 30°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в отделни райони - значителни по количество и придружени с гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на отделни места интензивни, валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 45 мин. и залязва в 20 ч. и 11 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 26 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 39 мин. и изгрява в 22 ч. и 20 мин. Фаза: четири дни след пълнолуние.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »