Осветлиха още 3 имена на полицаи, които ритаха зверски безпомощни протестиращи, едната е жена - Дани Димитрова

Осветлиха още 3 имена на полицаи, които ритаха зверски безпомощни протестиращи, едната е жена - Дани Димитрова
A A+ A++ A

Четирима различни съдии от Административен съд София-град приемат, че безспорно е доказана вината на полицаите, които получиха символични наказания след проверка на МВР за упражнено полицейско насилие спрямо протестиращи на 10 юли 2020 г. Досега бе известно името само на един от служителите на реда - Андон Андонов.

В хода на разследването на казуса станаха известни имената и на другите трима полицаи.

Освен Андонов, със забрана за повишаване в длъжност за 1 година е младши инспектор Стоян Стоименов, който е бил старши полицай в 01 група към отдел „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред“ при СДВР, съобщава в-к Сега.

Той претендира, че наказанието му е наложено при допуснати съществени нарушения на административно-процесуалните правила и в противоречие с материално-правните норми и с целта на закона, тъй като не става ясно какво точно нарушение е било извършено и не е посочена самоличността на лицето, по отношение на което е използвана физическа сила.

С по-леко дисциплинарно наказание "порицание" е младши инспектор Али Алиев, полицай в „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред“ - СДВР.

Той също твърди, че в заповедта за санкцията му не става ясно спрямо кое лице е употребил неправомерно физическа сила и това не само ограничава правото му на защита, но и възпрепятства съда за разкрие действителната фактическа обстановка по случая.

"Порицание" за същия срок е получила и Дани Димитрова, която твърди, че не е била надлежно уведомена за започналото срещу нея дисциплинарно производство и не е получила покана за даване на писмени обяснения, с което са нарушени административните правила, допълва в. Сега.

Съдът обаче я опровергава, като посочва изрично, че Димитрова лично е подписала поканата да даде писмени обяснения, но тя не го е сторила в срок.

#протестиращи #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"