Драма на известен наш плаж! Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне

Драма на известен наш плаж! Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне
A A+ A++ A

Певецът Васил Гюров спаси дете и баща му от удавяне. Историята е тривиална, но завършва с хепиенд.

"На петък, 13-и се случи, късно, към 19:00-20:00 часа. Вече нямаше спасители на плажа. Бях останал да си свиря, когато чух, че някой вика за помощ. Имаше събрало се множество, вълните дърпаха навътре, а хората бяха влезли след малкото дете, което не можеше да излезе от водата. Баща му се хвърли да помага, но започна и той да потъва“.

Васил опитва да ползва макарата и буя, оставени от спасителите, но в бързината се омотава във въжетата. 

"Взех една дъска и се хвърлих с нея към детето. Стигнах до него буквално в последния момент, то вече потъваше. Веднага го издърпах върху дъската и той успя да си поеме въздух“, споделя Васко.

През цялото време вълните са повече от два метра, а течението дърпа навътре в морето. След това певецът успява да извлече и бащата със спасителната дъска. На помощ се притичват и други хора, пише "България Днес“.

"Всичко се случи много бързо. Още двама мои приятели помогнаха да задържим бащата и около 15-годишното дете върху дъската, защото се мятахме и ние натам-насам, а давещите се бяха в полубезсъзнание. Извадихме ги и двамата, едва се държаха. Това с въжето нямаше да стане да извадим двама човека наведнъж, та добре, че се отказах от него и взех тази дъска, за да помогнем на давещите се. И друг път съм участвал в спасяване и знам кога как да се действа. Общо взето, късмет за двамата, късмет и за нас, тези, дето им помогнахме", обясни още Гюров и допълни:

"Съветът ми към всички летуващи на Корал е да не забравят, че морето там е много опасно и когато има вълнение, стават течения, тъй като има две плитчини, има рифове и долу под повърхността се образуват различни движения на водата, които не се виждат отвън. Тези тъмни ями, водата ги оттича, там става като река и хората не си дават сметка, че изглежда само плитко. Притеснението идва, когато започне да ги завлича и не могат да се върнат. И когато се появи паниката, а и вълни има, става фатално. Имало е и случаи, при които вълните създават много шум и няма как да чуеш дори, че някой вика за помощ", споделя смелият певец.

#плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »