Експерти: Само след десет години смартфоните напълно ще изчезнат

Експерти: Само след десет години смартфоните напълно ще изчезнат
A A+ A++ A

Само след десет години смартфоните напълно ще изчезнат, като вероятно ще бъдат изместени от други технологии, прогнозират експерти.

В момента мобилно устройство е необходимо само за удостоверяване на потребителя и пренос на информация. Човек може да бъде идентифициран по различен начин, например чрез лице или пръстови отпечатъци и глас, а информацията може да се проектира върху стена или огледало с помощта на IoT сензор (IoT - "Интернет на нещата"). предава БГНЕС.

"Следователно телефонът е отживелица, след 10 години той ще изчезне, ще бъде заменен от нас, хората. И бабата, която е изгубена в центъра на града, няма да има нужда да се обажда никъде: тя може да попита стената "Как мога да се прибера вкъщи?“, А стената ще й покаже маршрута със стрелка ".

Смартфонът, подобно на имплантиран чип, е остаряла технология, така че след десет години той ще остарее.

По -рано американски учени създадоха устройство, което позволява да се генерира енергия от човешки пръсти. Това е тънка лента, която е прикрепена към краищата на фалангите. Най -голямо количество електричество се генерира, когато се генерира пот и пръст влезе в контакт с повърхности (пиезоелектричен ефект).

#смартфони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »