Строги COVID мерки в Плевен от днес

Строги COVID мерки в Плевен от днес
A A+ A++ A

Строги COVID мерки в наш голям областен град от днес! Засилват се проверките и контролът за тяхното спазване, предава БНР.

Кметът на Община Плевен Георг Спартански издаде заповед, която влиза в сила от днес. При посещенията в детски центрове и други групови услуги за деца се допускат не повече от 50 на сто от капацитета на помещението и носене на защитни маски от персонала.

Също наполовина е определено за провеждането на културни и развлекателни мероприятия, за публиката при спортни състезания, както и за фитнес центровете и плувните басейни.

В местата за предоставяне на социални услуги се допускат посещения на външни лица само по изключение.

Дейността на клубовете на хората с увреждания и пенсионерите  се осъществява при строго спазване на въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки - спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м и носене на  маски за лице, като се допуска използване на не повече от 50 % от капацитета на помещенията. 

Защитните маски са задължителни за пазарите. РЗИ и други контролни органи започват съвместни засилени проверки за спазване на мерките.

 

#Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"