ИБГНИ иска незабавна актуализацията на бюджета и минимална пенсия от 369 лв

ИБГНИ иска незабавна актуализацията на бюджета и минимална пенсия от 369 лв
A A+ A++ A

„Парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!” се обръща към всички партии в парламента, които твърдят, че ги е грижа за хората. Нека се заемем незабавно с актуализацията на бюджета. Това е единствения начин да бъдат гарантирани пенсиите на възрастните хора, медиците на първа линия да имат своите допълнителни плащания на прага на COVID кризата, бизнесът да получи подкрепа в условията на коронавирус”. С тези думи председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова се обърна към останалите партии в парламента.

От ИБГНИ настояват минималната пенсия да стане 369 лв. 

 

„Трябва да има достатъчно пари за социални плащания, предвид тежката есен и зима заради скока на цените на тока, водата и парното. Така ще предотвратим икономическото бедствие, което ни заплашва”, заяви тя.

Предвидени са 400 млн. лв. за мярката 60 на 40 и за „Запази ме". „Ще настояваме по втората мярка да има плащания и за самоосигуряващите се лице", уточни Манолова.

„Актуализацията, която предлага служебния кабинет в  частта пенсии е капан. Разчитайте на нас ще се внесем законопроект за регистрация по ДДС на 200 хил. лв. Очакваме подкрепа от ИТН4, заяви Мария Капон от ИБГНИ.

#пенсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »